Stå i vassen

Nähä, dags att börja träna om man vill komma i form till badsäsongen. Jag pratade med en kamrat på institutet och han tyckte jag skulle skaffa tvättbräda till sommaren. Tokfrans, jag har ju redan tvättmaskin. Betydligt smidigare och effektivare, om ni frågar mig. Och för övrigt promenerar jag redan flitigt och förresten är rund också en form.

En stilla flirt

Flirten är tillvarons krydda, brukar jag säga. Och det är en konst jag behärskar till fulländning.
Jag rättar till slipsknuten, planerar min konversationsöppning och sedan approacherar jag mitt utvalda flirtobjekt. Så långt inga problem.
Men någonstans på vägen fram brukar minnet svika och min välplanerade öppningsfras är som bortblåst. Nåväl, charm och spontanitet är två av mina främsta egenskaper så det brukar gå bra ändå. Eller hyfsat åtminstone. Ibland går det dock riktigt illa. De flesta gånger, om jag ska vara riktigt ärlig.
En gång fick jag en lavett av en kvinna som kallade mig för mullig mansgris. Må så vara, men flirta det kan jag!

Smygläsning i smyg

Jag minns min barndoms ljuva vårar, när man smög in på tobakshandeln på Djurgårdsgatan och bläddrade i Elloskatalågen och Bildjournalen. Kanske även Se, om den fanns inne. Det var härliga tider det. Det pirrade både här och där, men mest där.
Även idag kan jag smyga in i butiker och smygläsa glansiga magasin...aah, vilken fröjd. Fast nuförtiden pirrar det mest här. Är inte det underligt, så säg?

Mandelbiskvi i maj

Vårvindar friska smeka och piska. Usch idag var det blåsigt minsann. Men mysigt ändå. För när det stormar som mest står jag som stadigast.
Som den där gången i fikarummet när det fattades en mandelbiskvi. Folk undrade vem som norpat den och jag ställde mig upp och sa: inte jag, inte jag!
Fast det var det...

RSS 2.0