Gott nytt år

Nytt år och nya löften. Vad ska jag lova under 2015? Förra året lovade jag tre saker: att inte sätta min fot i Norrköping, att köpa nya damasker och att inte dricka starkt. Jag har hållit samtliga. Därför firar jag icke med sjampanj vid tolvslaget. Och inte något annat klockslag heller för den delen, för rusdrycker för bara elände med sig.
Nåväl, under 2015 lovar jag följande:
1. Att minnas det jag lovar
2. Att inte lova för mycket
3. Att hålla det jag lovar
Så var det med det. Nu skall jag bege mig till slottet för att beskåda fyrverkerierna, sedan skall jag titta på "Grevinnan & betjänten". Ha ha, det är då allt en riktig favorit.

God Jul

Julen är då ändå för härlig. Snön ligger vit på husen och endast tomten är frusen. Jag undrar när han kommer förresten? Nån gång efter Kalle Anka brukar det ske. Undrar om jag får en slips och en trisslott även i år. Det vore trevligt.
Min favorit bland de tecknade äventyren är nog Snövit och de sju dvärgarna. Om jag vore en dvärg, vad skulle jag då heta? Hmm...Blyger är upptaget. Dryger låter inte så trevligt. Nej, Smyger får det bli.

Alltid redo

Jag smyger, jag spejar, jag spanar. Hur kan jag glida runt smidig som en djungelkatt i natten, ständigt med ett vakande öga på vad som händer och sker, är det många som undrar. Jo, det ska jag berätta! Jag var nämligen med i skauterna...skojterna...skotrarna, när jag var ung. Min patrull hette Pissmyran och vi lärde oss att äta kottar och knopa knutar. Det var tider det!
En gång åkte vi på en hajk vid Skeda Udde, och fick sova i tält och paddla kanot. Jocke Luring och Stig-Björn lurade mig att äta kåda och sen grillade vi pinnar över öppen eld. Ibland önskar jag mig tillbaka till den oskuldsfulla barndomen...

Klappat och klart

Dessa julklappar som skall inhandlas varje år...suck. Det är alltid lika svårt att veta vad man skall köpa. Och inte minst vad man skall önska sig själv. Jag minns när jag var 16-17 år och fick höra av en ogin individ att Tomten inte finns. Ha, tillåt mig smila och småle en smula! Jag har ju själv träffat honom vid ett otal tillfällen, senast vid förra julen, så jag kan minsann gå i god för att han finns!
Så vad önskar jag mig?
En slips kanske?
Och en ny kam. Och ett par nya bäverskinnshandskar. Och gärna en finare supé på något av stadens etablissemang. Varför inte raggmunk på Drottningbaren? Aaah...jag längtar redan...

Lucia

Lusse Lelle...det är jag det! Det trodde ni inte va? Ha ha ha...

Julen nalkas

Så här års kommer alltid funderingarna: vad ska man ha på djurbordet, hur dags är julottan och var ska man fira denna fröjdefulla högtid? Jag kommer förmodligen fira julen på...äh...samma ställe som vanligt, men säker är jag inte. Kanske skulle man i år bryta traditionen och istället...ja...nää...

Kompisar från förr

Jag minns mina gamla klasskamrater: Einar Björke, Willy Bramsen, Broby-Pelle, Bengt Carlberg, Stig Hammar, Sigurd Hannel, Otto Herrman, Sven Landahl och  Larsson i Hult. Det var ett skojfriskt gäng det. Vi brukade palla äpplen och meka med mopeder. En gång hittade vi en tidning under en sten i skogen...men det vill jag inte prata om...

RSS 2.0