Norrköping

Norrköping - vad är det för stad egentligen? Jag var där i ett ärende häromdagen och mötte en man som hävde ur sig harangen "ränne gate upp o gate ner o glane i skyltfönstera".
Som om det skulle vara något generande med att titta i skyltfönster. Nej, Norrköping ger jag inte mycket för...

Janneari

Igår mötte jag en finne, och vet ni vad han hette? Janne Ari! Ha ha ha...det tyckte jag var roligt...

Snö

Ena dagen snö och nästa inte. Det är som mitt liv, fast utan den finess som jag har. Ena dagen har jag scarf och nästa inte. Ena dagen har jag cigarettmunstycke och nästa inte. Eller...jag har ju aldrig munstycke, när jag tänker efter. Men sidbena - det har jag!

Nytt år, nya spår

Jag har känt mig lite pillemarisk den senaste tiden. Jag känner att ett nytt år tarvar nya upplevelser. Och vet ni - jag ska byta livsstil. Istället för att promenera Stora Lars-gatan fram på H&M-sidan skall jag i år spatsera på Trädgårdstorget-sidan! Det känns som att vad som helst kan hända nu...var ska detta sluta...

Larsas väg

Inte med att Stora Lars har en egen kyrka, han har även en egen gata insåg jag idag. Mitt huvudbry blir bara större - vem var denna Stora Lars?

På spaning efter sommaren

Ibland drömmer jag mig tillbaka till sommarens soliga dagar, när jag gick genom skogar och hagar och på färdens besvär inte klagar. Ibland är jag så lycklig att jag sjunga var jag gå - hallå hallå!

Promenix

Jag var ute och gick igår på Ågatan. Men det borde ju heta Gågatan eftersom det går så mycket folk där. Jag tog några varv för att se om det hände nåt skoj. Men det gjorde det inte.

Nattsudd

Oj oj....igår var jag ute och nattsuddade. Undrar varför det heter nattsudd? Troligen för att man ser helt suddigt dagen efter.
Nåväl, jag var och kollade på fyrverkerierna som skjuts på eftermiddagen uppe vid slottet och kom nog inte hem förrän framåt sju-åttasnåret på kvällen, och då blev det såklart marsch pannkaka i säng.
Sedan vaknade jag några timmar senare när några tokfransar sköt ännu fler raketer. Hela staden verkade ha blivit tokig och smällde på med fyrverkerier. Helknasigt på min ära...

RSS 2.0