Bellman och jag

Om man skulle skaffa sig ett nytt boende? Jag är nämligen inte så nöjd med mitt nuvarande. Men det är en lång historia.
Vilket får mig att tänka på den där Bellmanhistorien, där det var Bellman och en morsk tysk... nä, vänta... Hur var det nu? Det var Bellman, en brysk norsk och en torsk...nä... Bellman och en karsk dansk? Nåväl, rolig var den i alla fall!

Ping ping

- Hallå där, pingvinen!
Så ropade en otrevlig herre igår, med adress undertecknad.
Vilken tölp va?
Nog för att pingvinen är en välklädd gynnare, men jag skulle aldrig kunna på så kallt där uppe på Nordpolen.
Pingvin...jo, pyttsan!

Väderspänning

Aaah...ååååh...usch. Idag har det tryckt på inne i buken, kan jag lova. Jag har haft väldiga gaser och jag känner mig helt uppsvullen. Och när jag känner så tar jag alltid till mitt gamla knep. Jag smyger omärkligt fram till första bästa främmande man, ställer mig bredvid honom och tömmer mig där på mina metangaser.
Sen sniffar jag i luften, tittar ilsket på mannen och börjar vifta bort odören med handen. Sedan avlägsnar jag mig lika försiktigt som jag kom...

Till salu

Jag minns den gamla saluhallen. Där brukade jag och Jocke Luring springa runt bland lake, torsk och sej. Vi tittade på fläskkotletter och lammbog, och sniffade på kålhuvuden och betor. Fast jag sniffade inte så mycket utan jag nös mest. Torra slemhinnor brukade skolfröken säga.
Ibland var Pelle Strångert och Ivan Kletoft med också, men de var snåla redan då så det var ofta jag som fick betala om vi skulle köpa oss en pariservåffla eller dylikt.
Ja, där såldes det mesta och även utanför. För där stod Jocke Luring och sålde stenkulor, filmisar och majblommor. En gång köpte jag ett Monopolspel av honom och blev så glad, för mitt eget hade försvunnit några dagar tidigare när Jocke och jag lekte på mitt rum.
 

Rimmat fläsk

En kavaj över schortan, det vill jag ha
Jag gluttar och glanar vilken jag ska ta
Ska jag måhända välja en blå
Eller kanske en något mera grå
Det viktigaste är att den sitter perfekt
Och kan fungera som högtidsdräkt
Och högtid, ja det kallar jag dagen
När jag får raggmunk och fläsk uti magen

RSS 2.0