Kavajajajaj

Igår var jag inne på en herrekipering här i staden och köpte en kavaj. Varför heter det kavaj, frågade jag expediten.
- Jo, det går tillbaka till Milano år 1623 när den första kavajen syddes upp. Då råkade skräddaren klippa av fingrarna på kunden när han skulle korta ena ärmen, varpå kunden skrek "Aj!. Och så uppstod namnet Kav-Aj.
 
Det var då en ruskig historia. Jag brukar inte ha mycket till övers för konfektion men efter att ha hört denna berättelse kan jag lova att jag aldrig mer sätter min fot hos en skräddare!

Jag undrar...

...om det där EG är så bra egentligen? Jag kan inte köpa glödlampor längre och gurkorna ska visst vara raka numera. Jösses, har de inget bättre för sig? Vill de göra nytta i världen borde de se till att folk ler mer. Det borde vara lag på det. Men inte för mycket...människor som går runt och fånler är bland det värsta jag vet. Fy dång!

Månen och jag

Idag sa en parant dam till mig att jag är som månen: full en gång i månaden!
Herregud vad folk vräker ur sig märkliga saker. Jag som bara smakar starkt två gånger om året, och då blir jag minsann inte berusad, vill jag gärna påpeka.
Jo förresten...en gång blev jag lite snurrig. Men det vill jag inte prata om...
 

Spatsera mera

Promenera. Vandra. Gå. Spatsera. Strosa. Flanera. Vad man än väljer för epitet är det mitt liv. Det och att LEEE!
Och kavajer såklart, hur kunde jag glömma det...?

Torget

Aaaaah...vad jag trivs att spatsera runt på stadens torg. Allra helst föredrar jag nog Trädgårdstorget, men även Stora Torget och Gyllentorget går bra. Men Hospitalstorget däremot...icke!
Och Drottningtorget är jag heller inte mycket för. Jag vill nämligen se folk och le mot världen. LE!
MOT VÄRLDEN!

Torgets tjusning

Det är då en anskrämlig staty de placerat i fontänen på Stora Torget. Det är så ful att jag inte ids se åt den. Men å andra sidan: ju fulare Folke Filbyter är - desto vackrare blir jag!

Sjukt

Då var vi inne i februari, och jag har funderat mycket på det här med månadernas namn. I december köpte jag ett decilitermått, i januari träffade jag Jan, så februari måste väl betyda att jag får feber? Tokigt det där...

RSS 2.0