Blazer och pullover

Jag får ofta komplimanger för min klädsel. Många personer tilltalas av mitt yttre och menar att jag dessutom ser yngre ut än vad jag är. Igår till exempel kom det fram en kvinna och sa:
- Du ser ut som sjutton!
Vilken trevlig dam...

Bryggmästar Bergström

Usch...igår besökte jag Lambohovs Hembygdsförening för vad jag trodde skulle bli en trivsam afton med fika och umgänge. Snart tyckte jag dock stämningen var väl uppsluppen och då gick det upp för mig att jag hamnat på Lambohovs HemBRYGDsförening. De bälgade i sig pilsner och andra rusdrycker, så jag kände mig manad att gå. Usch, säger jag bara. Det var då rakt inte trevligt.

Usch!

Folk stirrar och glor när jag kommer spatserande. Har de verkligen inget bättre för sig? De pratar oavbrutet i sina telefonmanicker. De cyklar på trottoaren. De klär sig som patrask. Man skulle kunna tro att jag befann mig i Norrköping. Nja förresten, riktigt så illa är det inte, men jag är lite ilsken idag. Jag måste nog gå ett varv och skingra tankarna...

Denna kyla

Brr...idag var det kallt, kan jag lova. När jag sprang som pojk här i stadens kvarter behövde jag sällan mössa eller vantar, men nu som äldre fryser jag mycket mer.
I och för sig var det sommar då, men ändå...

Välkommen du nya år

Det nya året är här och med det alla nya möjligheter. Jag har storslagna planer för detta nya år, exempelvis ska jag köpa en ny scarf och en ny tub brylkräm. Kanske även en ny nylonskjorta vore på sin plats? Sen tänkte jag utforska lite mer av världen och försöka ta mig ut till Bergs slussar. Men det är ju förstås ett fasligt projekt, så vi får se hur det blir med den saken. Men till Abiskorondellen ska jag garanterat ta mig, det kan jag nästan lova!

Knutgubbe

Vet ni vad jag hörde? Jo, att i Gusum har de nåt som heter Knutgubbar som stryker runt husen på Tjugonda Knut. Det låter riktigt ruggigt, tycker jag. Så där kommer jag aldrig att sätta min fot!
Och inte i Norrköping heller, för den delen!

RSS 2.0