Ålrens

Tur att Åhlénsbutiken har öppet till 23. Där kan jag köpa mina specerivaror i både parti och minut. Snus till exempel, om det nu vore så att jag snusade. Jodå, jag kan villigt erkänna att jag provade Ljunglöfs Ettan en gång. Det var när jag och Jocke Luring satt i småbåtshamnen och filisofierade om livet i vår ungdoms ljuva vår. Sen la vi in en rejäl prilla i både över- och underläppen. Sen kräktes vi. 
Jag har inte kräkits sedan dess....fast det var nära en gång efter att jag ätit raggmunk på mitt favoritluncsj-ställe. Men den nöjde sig med en rejäl gastömning...och när jag kände den höll jag på att kräkas igen. Oj oj oj...

Man av folket

Häromdagen frågade en person mig om jag är folkpartist. Det vet jag inte riktigt vad det är så jag svarade ja för att vara artig. Han måste väl ändå ha menat folkparkist, tänkte jag. En person som tycker om att gå till folkparken. Och det gör jag verkligen!
Jag minns när jag och Jocke Luring gick dit sommaren 1972. Eller om det var 82? Sommar var det i alla fall. Eller kanske vår. Eller om det rent av var höst? Roligt var det i alla fall. Fram till att Jocke Luring fick mig att sätta mig på ett tuggummi...

Nåbelpriset

Jag undrar hur det blir med Nåbelpriset i år? Kan det bli Enid Blyton som får det månntro? Hon har ju skrivit böckerna om både Fantastiska fyran och Vi i femman, så det vore hon verkligen värd.

Luftfärd över Linköping - staden i mitt hjärta

Jag undrar vad det är för nåt de har där inne? Några nymodernigheter förstås. Vad jag har innanför bältet är dock inte svårt att lista ut, för det är alltid samma sak var gång jag dinerat på L´Orient. Gas, gas och åter gas. Ibland bildas så mycket gaser att de skulle kunna fylla Andrés ballongexpeditsjon.
Tänk om de hade hört av sig till mig, då hade de aldrig kraschat och blivit uppätna av isbjörnen. Utan då hade de kunnat sväva i sin luftfarkost högt över staden. Över Domkyrkans topp, förbi vattentornet och cirkulera över Drömmarnas båge. Jag skulle stå nere på marken och vinka. Och ropa: hallå hallå, här är jag. Det är tack vare mig ni kan sväva runt där uppe.
Eller förresten...tack vare raggmunken på L´Orient.

RSS 2.0