Sitt ner tragedi

Jaha, vad ska man hitta på idag? Här kan jag ju inte sitta och glo.
Jag skulle kunna gå till Trädgårdsföreningen en sväng. Eller till Gyllentorget. Nä, där var jag förut idag.
Domkyrkoparken kanske? Eller Apoteket? Puh...man blir trött av att planera såhär mycket. Jag måste nog sätta mig en stund.

Jag - en vagabond

Ibland känner jag inte igen mig på stadens gator och torg. Var har jag hamnat...Sumatra?
Där kände jag en bekant som bodde en gång. Han hette Sune.
Nä förresten, det var i Motala han bodde.
Och Arne var det visst han hette.

Druiderna och jag

Tjosan hejsan! Här står jag och mina Druidbröder. Eller...jag vet inte riktigt vad en druid är men de två herrarna säger att de är det så då är väl jag det också. Fint ska det tydligen vara, och då känner jag mig hemma. Hemma som fågelen i skyn och braxen på marken. Jajamän...nog är jag druid alltid.

Stilmedveten

Hur klär sig egentligen det yngre gardet nuförtiden? Tattilueringar, sladdar i öronen och mössan bakåfram. Usch, säger jag bara. Själv gör jag mitt bästa för att hålla uppe stilen och elegansen, men det kräver ingen större ansträngning när man liksom har det i blodet som vissa av oss har. Hasse Ekman hade det, Karl Gerhard likaså. Sten-Bertil Tååb och Lasse Lönndahl kan också räknas in i sällskapet, men sen är vi inte så många fler. Möjligtvis Anders Gernandt också, men han pratar så konstigt så tusan vet om han platsar.

Renlevnadsmänniska

Tjusig, grann och fager
Det är jag varje dager
Stilig, snygg och fin
Ja, det är melodin
Och skulle nån påtala
Att min stil börjar dala
Åt smutset jag säger usch
Och går hem och tar en dusch

Starens kvillrande sång

Den dag jag såg staren, det var dagen då våren kom till byn. Fast det var ett tag sen nu. När var det nu igen? Igår? Förra veckan? En månad sen? Nä, det måste ha varit dagen jag såg staren. Så dum jag är...

RSS 2.0