Att skarva en smula

Precis som Sven-Bertil Tåb är jag ett lejon på språng...pling plong! Lika stilig också. Dock har han scarf men det har inte jag. Men jag funderar på att inträda i de scarfbekläddas klubb. Bosse Parnevik, Carl-Jan Granqvist, Loa Falkman, Uffe Brunnberg...ja, det är stilfulla herrar allihopa. Nästan lite pråliga, på gränsen till fåfänga. De spatserar runt likt påfåglar och visar upp sig...nej usch, säger jag! De har minsann en del att lära sig av undertecknad. Jag strosar runt på stadens gator likt ett lejon på språng....UTAN scarf, vill jag noga påpeka. 

Jag och rocken är kompisar

Olle Svedlund, ja det var en gubbe i Johannelund, sa en gång att rocken kom till Sverige 1958. Det har jag svårt att tro. Jag köpte min rock 1998 och då skulle alltså någon redan ha burit den i 40 år innan den hängdes ut till försäljning på Norén & Englund. Nä, det låter heltokigt.

Mr Stil

Full fart genom livet, så ser min tillvaro ut. Jag för mig med grace. Har stilen i blodet och elegansen i vaderna. Praktfull och snygg, javisst. Aldrig trist, alltid förtjust. Och förtjusande, må ni tro. Fem av fem. Elva av tio. Nykter och pigg. Allena men alert. Proper, jodå. Det får jag ofta höra. Ingen swingpjatt, men rör mig med schwung. Stuns i steget och råg i ryggen. Sån är jag, natt och dag. Igår och imorgon, och inte minst idag.

RSS 2.0