Gått nytt år!

Jaså, är det dags nu igen? Vore det inte bättre att vi istället för att hålla på och byta år varje år fortsatte med det gamla? Då skulle vi ju slippa byta ut alla kalendrar och almanackor. Jo, det vore mycket bättre tycker jag.

God Hjul

 
Aaah, så var den fröjdefulla hjulen äntligen här. Härligt!
Jag minns förra hjulafton hemma hos Biggan. Hon öppnade en Aladdinask men var noga med att poängtera att man inte fick börja ta av det undre lagret innan det övre var tomt.
Jag smaskade i mig med glatt humör och när det bara var en pralin kvar sa Biggan:
- Ta den sista du. Jag ska inte ha mer.
Men precis när jag skulle sträcka mig fram och norpa den sista så såg jag till min fasa att det var Romrussinet. Usch! Jag får nämligen kräkningar av romrussin, så den vill jag till varje pris undvika.
Jag erbjöd Biggan den sista pralinen, men hon stod på sig och vägrade prompt att äta mer. Så det blev ingen mer konfektyr för mig heller...

Julrim

Julen nalkas, fingrarna svalkas
Tomten jobbar, damerna nobbar
Skinkan griljeras, ryggar masseras
Ljusen tändas, ögonen bländas
Snön den faller, natten är kaller
Vantarna stickas, frimärken slickas
- det är min jul det, bara så ni vet!

Virrigt värre

Tänk vad konstiga människor det finns ändå. Idag har jag både sett en man som åker skidor på gatorna och en dam som... ja, vad var det hon gjorde nu igen? Jag minns inte så noga, men konstigt var det.

Så ska slipsen dras

Det är mycket som är föränderligt i vår värld, men lyckligtvis finns det fortfarande ett par riktiga modebutiker kvar för herrar som vill se propra ut. Idag gick jag till Sandströms för att köpa en slips. Jag skulle nämligen uppvakta Biggan och ville se anständig ut. Inte för att hon har klagat på mitt yttre, men man vill ju vara på den säkra sidan.
Däremot finns det vissa andra saker hon klagat på, men det vill jag inte prata om. Slipsen i alla fall...den var blå som självaste himmelen dekorerad med sommarängens allra fagraste blomster. Lite dyr var den allt...49,90 snyter man inte ur näsan hur som helst, men det fick det vara värt.
Men sen blev det lite konstigt. Jag stod framför spegelen i butiken och provade slipsen, och frågade expediten: hur tar jag mig ut? Han pekade mot ytterdörren och sa: gå ut där. Så det gjorde jag
Men då sprang han efter mig, slet av mig slipsen och hotade med att ringa polisen. Vilka märkliga människor det finns. Nä, det dröjer nog innan jag besöker Sandströms igen...

Glosoppa

Var och lunsjade idag. På Drottningbaren.
- Vad är dagens rätt, frågade jag expediten.
- Glosoppa, men det verkar du redan ha ätit en del, svarade den unga mannen.
Eftersom jag inte fattade vad han menade så stirrade jag intensivt på honom. Glosoppa? Det har jag aldrig provat. Nåt indiskt måhända?

RSS 2.0