Under sulan

Varför kan inte folk ta hand om sina hundars avträde? Här går man i godan ro på stadens promenad och vad händer? Jo jo, inte var det trevligt inte. Tänk om vi människor skulle göra likadant och bara lämna vårt träck på trottoaren? Inte vore väl det särskilt anjenämt, nä just det. Vilket får mig att tänka på en gång då Jocke Luring...äh...jag tror vi tar det en annan gång.

Minnenas allé

Minnen från förr tränger sig på. Somligt roligt, annat trist. Man minns så mycket när man vandrar längs stadens gator. Men själv kommer jag inte ihåg det mesta. Ingenting faktiskt.

Bolma och blossa

Det var då ett jädra lock att sitta hårt på cigarettetuiet. Så det verkar inte bli något rökverk idag. Fast det brukar det ju inte bli annars heller, för etuit är ju tomt. Det har inte fasen råd att gå och bolma på dyra cigariller...

Klassfråga

Jaha, där bor dom...överklassen. Jag får ibland höra att jag skulle tillhöra överklassen men det förnekar jag bestämt. Tvärtom fick jag i småskolan gå i klassen under min årskull för att tillgodogöra mig kunskaperna. Och så var det med den saken.

Aprilväder

Ja, jag säger då det. Folk är inte riktigt kloka. Idag gick jag fram till en parant dam på stan för att fråga om vägen till närmsta tobaksbutik.
-Ursäkta min dam, började jag. Längre kom jag inte innan jag kände att ärtsoppan från lunsjen började göra sig påmind.
Jag hade läst i Allers att det kan vara skadligt att hålla inne sina väderspänningar så jag gjorde det enda rätta och släppte ut metangaserna ur mitt innanmäte.
- Jajamän, där satt den! sa jag och trodde hon skulle bli glad över att jag var så hälsomedveten. Men icke! Hon bara fnyste och vände på klacken...vilka märkliga människor det finns...

RSS 2.0