Stress

Det talas ständigt och jämt om storstadslivets stress, men jag vet inte jag...
Jag minns att vi spelade Stress och andra kortspel i min ungdom, men när jag spatserar runt i Linköpings innerstad är det ytterst sällan, för att inte säga aldrig, som jag ser någon spela kort numera.
Femhundra, Vändåtta, Skitgub... nä usch, det ordet vill jag inte ta i min mun. Men roligt var det. Såvida inte Jocke Luring vann...men det gjorde han alltid...

Herr Jansson

Jag minns på 70- eller 80-talet eller när det var. Då gick det omkring en herre på stan med en portfölj. Han hette Jansson men kallades...ja, vad var det nu? Hur som helst så stod jag en dag vid Trädgårdstorgets Blommor och njöt av solgasset när denne Jansson stegade fram med sin portfölj. Han frågade om jag ville köpa lite läsvärd lektyr till aftonen och öppnade portföljen. Herrejistanes! Väskan var full av magasin med galanta damer av alla de slag och jag började genast rodna. Jag hade aldrig sett något liknande - och ville inte se det igen. Så jag slet åt mig portföljen och rusade in i Blomsterbutiken.
- Titta, titta! Har ni någonsin sett något liknande? frågade jag kassörskan och visade upp innehållet.
Sen minns jag inte riktigt vad som hände, om jag ska vara ärlig...

Simma lugnt

Jag minns när jag gick i simskola i min ungdoms dar. En dag när jag simmade fridfullt i Tinnis kom det en abborre och högg tag i mina badbyxor, varpå de slets av min kropp. Hjälp, tänkte jag och drog mig mot vassen. Där blev jag sedan stående i ett antal timmar innan jag vågade mig upp. Sedan cyklade jag fort genom stan medan bilister tutade på mig, Nä usch, det är inte en dag jag vill uppleva igen.

Alla hjärtan och jag

Alla hjärtans dag närmar sig och jag funderar på vad jag ska köpa till Biggan. Kanske en cykelkorg? Eller ett duschdraperi? Nä, det får nog bli en raggmunkslunch på L´Orient. Precis som förra året...

Bullitta-lej

Vad hette han nu igen den där tuffingen på film? Stiv McKniv! Ibland känner jag mig som honom när jag glider runt på staden, ute på hemligt uppdrag. Stick inte upp, för då har du satt din sista potatis....ha ha...det är jag det.

RSS 2.0