Ungdomens ljuva vår

Ibland sitter jag och funderar på min ljuva ungdomstid, och på de drömmar jag hade. Jag tittade på Kådjak, Lilla huset på prä...peri...päronen och på Eddie Shoestring. Det var tider det. Jag ville bli likadan och drömde mig bort till fjärran länder. Där solen sken...och solen sken. Aaah...underbara ungdomstid.
Men mest tittade jag på "Oss skojare emellan", men det gav mig bara obehag så det vill jag inte prata om.
 

Sköna sommar

Aaah, vad härligt det är att leva ändå. Men det verkar inte alla tycka. När jag strosar runt på stan möter jag ständigt en massa trista personer som tycks ha inmundigat surkål till middag. De varken ler eller har någon lyster i ögonen. För att inte tala om deras usla hållning.
När jag gick i småskolan fick vi träna på god kroppshållning genom att vandra runt med en bok på huvudet. En gång tappade jag boken på tån och oj oj oj...vad ont det gjorde. Det var Jules Vernes "En snedsegling under havet" om jag inte minns fel.
Sedan dess har jag vägrat att närma mig en bok igen - men god hållning, det har jag!

I sommarens soliga hagar

I våras var jag på kosläpp, det var en frejdig tillställning. De små liven hoppade och skuttade på ängen, ungefär som jag själv brukade skutta i min ungdom. Jag skuttade S:t Larsgatan fram och tillbaka, fram och tillbaka. Till slut visste jag inte var jag var längre så jag frågade en herre i 43-årsåldern om min positjon.
Han sa: "Det är inte lätt att veta, Herrens vägar äro outgrundliga"
Jag förstod inte riktigt vad han menade, så jag skuttade vidare. Och jag har fortsatt att skutta sedan dess. Men nu får det räcka...åtminstone tills jag ser en grönskande sommaräng - då skuttar jag igen!

Karlslokar

Birgitta brukar säga att karlar är ett otyg som kvinnor bör undvika. Och jag håller med. De flesta har ingen känsla för stil och elegans. De vet inte hur man för sig eller ens hur man knyter en dubbel Windsor. Usch...nä, nån karl det kommer jag då rakt aldrig att skaffa mig.

Jag tittar fram

Eller tittar jag bak? Det är inte så lätt att veta. Igår när jag tittade i spegeln blickade jag åt vänster men det såg ut som jag tittade åt höger. Men om höger är vänster och vänster är höger, är då bak fram? Är hit samma som dit? Är däråt och häråt samma sak?
Oj, nu snurrar det i skallen...skulle folk se mig skulle de förmodligen tro att jag inmundigat rusdrucker. Men det - vill jag påpeka - har jag ICKE!

En stilla flört

Dansar min herre tango, frågade en förtjusande dam häromdagen. Eller så förtjusande vet jag inte om hon var, men hon var inte anskrämlig i alla fall. Jo, förresten det var hon. Nåväl...jag svarade hursomhelst jakande på frågan. Men då började hon göra närmanden så jag ryggade tillbaka och avlägsnade mig hastigt från platsen. Dessa påflugna fruntimmer...ska man verkligen behöva bli antastad bara för att man är en stilig kavaljer?

RSS 2.0